Zeeland

Zeeland

Meer informatie over de prijs en de score, klik hier.

Zon, zee en Zeeland


Op welk deel van Zeeland je ook bent, de eilanden zijn bepaald niet zuinig in het aanbieden van toplocaties.

Denk je aan Zeeland dan denk je aan de enorme kustlijn, de historische steden en een natuur die niet te zuinig is. Op alle vijf de eilanden vind je de mooiste stranden, maar ook steden vol historie, idyllische boerendorpen en uitgestrekte polders. Omdat het grootste deel van Zeeland onder de zeespiegel ligt, is er altijd strijd geweest tegen water.

Maar er was ook veel handel dankzij het water. En dat voel en proef je in historische steden als Middelburg, Goes en Veere. Met ontelbaar veel monumentale locaties. Of organiseer je liever iets bij een van de vele stranden en badplaatsen? Waar je ook voor kiest: de goede ideeën waaien als vanzelf binnen.

Hier was altijd handel
Ook in de Gouden Eeuw was Zeeland een echte handelsplek. Werkelijk alle scheepshandel werd verhandeld. De bewijzen en monumenten zijn overal te zien. Prachtplekken om iets te organiseren.

Deltawerken, wereldberoemd
De hele wereld komt naar Zeeland om te zien hoe wij de strijd tegen het water hebben gewonnen. Niet met de vinger in de dijk, maar met een dijk van een verdedigingswal: de wereldberoemde Deltawerken.

Water, water en nog eens water
Ale je op ideeën wilt komen, is Zeeland de juiste plek. Langs het water, maar natuurlijk ook op het water. De mogelijkheden zijn eindeloos.

In de provincie Zeeland zijn 121 meeting en event locaties.


Zeeland heeft een gemiddelde MICE reviewscore van 8,2 op basis van 10 online gastervaringen.

Bekende steden zijn Middelburg, Vlissingen en Zierikzee.

Qua bezienswaardigheden zijn het Bevrijdingsmuseum, de Deltawerken en het Zeeuws Museum populair.