Provincie Award: de beste locaties per provincie!

MeetingReview keert jaarlijks in september de felbegeerde Provincie Awards uit. Voor elke provincie zijn er awards te verdelen, maar alleen de beste locaties kunnen deze winnen. Ben jij al bij een locatie geweest waar je de felbegeerde award hebt gezien?

Alle locaties die klant zijn kunnen meedoen aan deze award.

De totstandkoming van deze prijs is op basis van de reviews op Meetingreview. De basis hiervoor is het betrouwbaarheidsmodel waarmee we sinds 2014 de meest transparante prijs in de meeting- en eventbranche introduceerden.

Spelregels

Locaties zijn klant van MeetingReview en verzamelen reviews. Een minimum van 10 reviews is al voldoende voor een locatie om zich te kwalificeren. Maar hierbij geldt wel: hoe actiever een locatie met gastervaringen aan de slag gaat des te meer punten een locatie kan halen. De meetperiode voor de Provincie Awards loopt van 1 januari van het voorgaande jaar tot 1 september van het huidige jaar. De locatie met de meeste punten is winnaar!

Categorieën

Omdat aan een kleine locatie andere eisen worden gesteld dan grote locaties hanteert MeetingReview vijf categorieën. Voor elke categorie in de provincie is een gouden, een zilveren én een bronzen plaquette te winnen:

  • categorie S (capaciteit tot 25 personen)
  • categorie M (capaciteit tot 100 personen)
  • categorie L (capaciteit tot 250 personen)
  • categorie XL (capaciteit tot 500 personen)
  • categorie XXL (capaciteit vanaf 500 personen)
Als je deelneemt in een categorie voor onze awards mag je de categorie in januari wijzigen.

Puntentelling

De basis voor de puntentelling: de locatiereviewscore op 1 september van het lopende jaar maal 100. Een 8,6 levert een locatie zo 860 punten op. Maar een locatie kan een flink aantal extra punten verdienen.

Als een locatie in totaal 40 reviews (geregistreerde en quick reviews) heeft kent MeetingReview 40 extra punten (met een maximum van 100 reviews = 100 punten) toe. Het is immers moeilijker om met 100 reviews een 8,6 te scoren dan met 10 reviews. MeetingReview noemt dit de aantalfactor.

MeetingReview beloont locaties die tijdens de meetperiode actief zijn met reviews zijn met extra punten: de inspanningsfactor, bestaande uit:

Jaarfactor: voor elke geregistreerde review in het vorige en lopende jaar ontvangt een locatie 10 punten. Dit is gemaximeerd op 10 reviews per jaar (maximaal aantal punten: 10 punten x 10 reviews x 2 jaar = 200 punten)

Maandfactor: voor elke geregistreerde review die een locatie ontvangt krijgt deze 1 punt. Dit is gemaximeerd op 10 reviews per maand. Het aantal maanden die meetellen voor de Provincie Awards is 20 (maximaal aantal punten: 10 punten per maand x 20 maanden = 200 punten).

Alles bij elkaar opgeteld, het totaal aantal punten, bepaalt de rangschikking per categorie. Bij een gelijke stand is het totaal aantal geregistreerde reviews over de afgelopen vier jaar doorslaggevend.

Tussenstand

Wil je nú al kijken welke locaties gekwalificeerd zijn? Klik hieronder op een van de provincies en kijk wie er kans maken om de begeerde Provincie award te winnen? Op 1 september worden de awardwinnaars bekend gemaakt!

De winnaars van de laatste editie staan hier.


 

Reacties, vragen en tips graag verzenden naar support@meetingreview.com.