Zoek het bedrijf waarover je een review wilt schrijven

3 tips voor het schrijven van een goede review:

1. Gebruik een argument
Waarom schrijf je de review? Is het om mensen een eerlijke en onbevooroordeelde mening te geven? Een review moet een overtuigende tekst zijn. Begin met een argument, zoals “deze meetinglocatie is beter dan het beste wat ik ooit heb gezien”, de rest van je review onderbouwt vervolgens je argument.

2. Maak het persoonlijk
Een review wordt interessant als het persoonlijk is. Vertel mensen hoe je de locatie hebt gevonden, waarom het eten lekker was of welke dienst fantastisch was of juist een tegenvaller. Sommige mensen maken zich zorgen dat persoonlijke ervaringen ze in diskrediet kan brengen. Het schrijven van reviews gaat echter om je vooroordelen te vertellen en je werkelijke ervaring te delen. De lezers van de review weten dat je je persoonlijke mening deelt, dus ventileer deze in geuren en kleuren.

3. Deel je eindconclusie en aanbevelingen
Wees concreet in je conclusie want alleen algemene termen zeggen niet genoeg. Laat zien dat je nuances en de details kunt beschrijven. Een review is je eigen ervaring dus per definitie subjectief. Je kritische blik wordt gewaardeerd. Wees niet bang om het oneens te zijn met andere reviewers. Je review is waardevol als je die kan onderbouwen met argumenten. Vergeet ook niet je aanbevelingen te geven.

MeetingReview heeft een model ontwikkeld om de betrouwbaarheid van reviews te meten. Klik hier om er meer over te lezen.