Meetingdienst uitgelicht: Aaaaha! the Actor Factory |
Beste lezer,

In de herfsteditie van onze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:
Meetingdienst uitgelicht:
Aaaaha! the Actor Factory
In de evenementenbranche behoeven ze amper toelichting. Wie kent ze niet? Toch vragen wij oprichter Erik Peekel naar wat zijn bedrijf, ”Aaaaha! the Actor Factory doet. Erik: “Wij voegen de belevingsfactor toe aan zakelijke evenementen. Op basis van de input van de organisator maken wij workshops, brainstormsessies, filmpjes en, openingsacts en netwerkacts”.

Omdat iedere eventmanager of organisator op zoek is naar dat “extra” vragen we Erik wat zijn bedrijf daarin kan betekenen: “Vooral door het maatwerk voegen we extra impact toe aan evenementen. We bepalen vaak wat de deelnemers over de bijeenkomst navertellen”.

Natuurlijk zijn wij benieuwd naar dat “navertellen”, want sinds kort is Aaaaha! the Actor Factory ook actief op MeetingReview met reviews. Hoe komt dat zo? Erik: “Wij werkten hiervoor al vijf jaar met ons eigen reviewsysteem, toen we dat lieten bouwen bestond er nog geen reviewsysteem gericht op meetings. We zijn nu geswitched naar MeetingReview omdat een extern platform meer geloofwaardigheid biedt. Als je zelf reviews op je site plaatst heeft dat toch de schijn tegen van partijdigheid. Een onafhankelijk platform als MeetingReview heeft dat niet. Reviews spelen een belangrijke rol bij het overtuigen van geïnteresseerden, zij willen vooral weten hoe enthousiast andere organisatoren waren over onze dienstverlening. Dat heeft meer zeggingskracht dan ons eigen enthousiasme. Daarnaast neem het belang van reviews verder toe. Vrijwel niemand boekt nog een hotelovernachting zonder eerst de reviews te lezen, die ontwikkeling zet zich door naar andere bedrijfstakken”.

Natuurlijk ook aan Erik de vraag wat het leukste is dat hij heeft meegemaakt in de branche. Hij vertelt: “Vaak sta ik zelf als Superbrainstormer op het podium. Dan breng ik grote groepen deelnemers met elkaar in gesprek. Zo maak ik veel energie en ideeën los, dat is prachtig om te doen. Op dit moment ben ik op tournee met de Kamer van Koophandel. Ondernemers komen samen om te netwerken en om elkaar verder te helpen met praktische tips.
Reviewer aan het woord:
Hans Verhoef van Het Notuleercentrum
Een van de reviewers van het eerste uur laten we graag aan het woord in deze rubriek. Al 14 reviews schreef hij, de eerste in april 2014, ruim 2,5 jaar geleden. Over allemaal verschillende locaties in het land Aristo, BCN, Postillion, Hotel van der Valk, Regardz, Jaarbeurs, Hotel Papendal, De Eenhoorn noem maar op.

Zijn naam is Hans Verhoef en werkt als notulist bij het” Notuleercentrum. “Omdat ik mij als notulist verhuur, heb ik heel vaak externe meetings. Meestal op de eigen locatie van de opdrachtgever, maar ook 5 – 10 keer per jaar in een externe vergaderlocatie. Dit zijn dan vergaderingen en congressen”.

Wat vindt een notulist belangrijk bij de keuze voor een locatie? Hans: “Meest belangrijk voor een notulist is het geluid: een goede akoestiek zorgt ervoor dat ik de opname die ik maak goed kan terugluisteren. En vooral geen bijgeluiden van draaiende beamers of airconditioning.

Verder voldoende ruimte voor de deelnemers om hun spullen kwijt te kunnen. Vooral als notulist met een laptop en daarnaast een stapel papier heb ik veel ruimte nodig. De stoelen staan nog wel eens dichtbij elkaar of twee stoelen op een hoek zodat één deelnemer geen ruimte heeft. Verder is goede bereikbaarheid belangrijk”.

Natuurlijk vragen wij ook naar de reden dat hij reviews schrijft: “Het Notuleercentrum vraagt zijn notulisten om van externe vergaderlocaties de reviews op MeetingReview te zetten in het kader van de actie Planet Hope. Sinds die tijd doe ik dat trouw. Op andere websites, ook niet voor producten of reizen, schrijf ik nooit reviews. Wel denk ik, dat het belangrijk voor meetinglocaties is om met reviews aan de slag te zijn. Zo leer je maximaal in te spelen op de behoefte van de klant”.

Of er voorkeuren zijn voor locaties antwoordt Hans: ”Aristo-zalen zijn vaak goed en hebben goede voorzieningen voor grote congressen. Bij BCN-Utrecht valt de warme en persoonlijke ontvangst door de receptionisten altijd op. Aandacht voor de persoon vind ik erg belangrijk. Overigens kan je mij echt verrassen wanneer veel mogelijk blijkt op een snelle manier, maar ook als op het laatste moment nog zaken moeten wijzigen. Dat komt nog wel eens voor. En voor een notulist: standaard aanbieden van een goede opname van de vergadering!."
Online reputatie: Opleiding & ondersteuning
Robert Spakman en Marco Kole, de initiatiefnemers van MeetingReview, zetten een volgende stap in het ondersteunen van locaties en diensten. Met de nieuwe website OnlineReputatiemanagers.nl en het Handboek Online Reputatiemanagement wordt inzicht gegeven in de kennis van beide heren over het belang van je online reputatie. “Uiteindelijk leren we iedereen hoe je meer omzet maakt door het goed managen van je online reputatie. Je praat dan al snel over minimaal 5% meer omzet en dat is voor iedere ondernemer substantieel”, aldus Marco.

In samenwerking met Linda Kerkhoven van Linda op Locatie is er een leuke maar vooral ook praktische workshop ontwikkeld. Robert: “Het meeste moet je gewoon zelf doen. Wij helpen iedereen graag op weg.” Klik hier om de trailer te bekijken en schrijf je vandaag nog in voor de workshop op 24 november in Amsterdam. De workshop kan op verzoek ook in company worden gegeven.

Naast de workshops en het handboek worden ondernemers ook persoonlijk begeleid. Marco: “We starten met een QuickScan en op basis van de resultaten maken we een stappenplan. Onze begeleiding is altijd gericht op zelfwerkzaamheid van de ondernemers. Als je eenmaal snapt hoe en waarom het werkt kan je de implementatie prima zelf doen!”.

Kennismaken met 1 van de heren? Neem dan rechtstreeks contact met ze op. Of neem eens deel aan het wekelijkse vragenuurtje op dinsdagmorgen, van 10.00 tot 11.00 uur. Stel al je vragen die je hebt en nooit durfde te stellen via de chat over online reputatie management. Hoe? Zet het in je agenda en klik op dinsdagmorgen om 10.00 uur op deze link, stel je vraag en krijg direct je antwoord.
Locatie uitgelicht: Fletcher Hotel Restaurant de Witte Brug
Meer en meer grote hotelketens werken met het reviewplatform MeetingReview. Sinds enige maanden ook Fletcher Hotels. MeetingReview reist af naar Lekkerkerk in Zuid-Holland om te praten met Bob Magre, Hotelmanager van een van de 73 Fletcherlocaties: Fletcher Hotel de Witte Brug. Alle begin is moeilijk, zo ook het vragen om zakelijke reviews geeft Bob direct aan, maar hij heeft nu de vaart er in!

Eerst even over zijn hotel natuurlijk: “Dit hotel is van oorsprong een authentieke boerderij uit 1795. Het hotel is gevestigd in Lekkerkerk, een dijkdorpje midden in de groene Krimpenerwaard gelegen aan de rivier de Lek; het is een oase van rust, ruimte en heel veel water. In en rond het natuurgebied is het heerlijk fietsen, wandelen, maar men kan ook kanovaren op kleine riviertjes. Dit natuurschoon ligt op een steenworp afstand van de Randstad, Rotterdam ligt 20 kilometer van Lekkerkerk vandaan. Vanaf de kade van Lekkerkerk kunt u kijken naar de molens van de Kinderdijk voor een prachtig Hollands landschap. Naast de beschikking over 46 hotelkamers zijn er ook twee vergaderzalen voorzien van moderne vergaderfaciliteiten”. Voor elk wat wils op deze locatie: “De stijlvolle feestzaal is een perfecte locatie voor (personeels)feesten, presentaties of grotere buffetten en het à la carte restaurant van Hotel-Restaurant De Witte Brug is er één voor echte fijnproevers. Geniet van een heerlijke lunch, diner of een uitgebreid, feestelijk buffet”.

Op de vraag waarom de mensen bij hem komen vergaderen: “Je vergadert groen en gezond. Aan alles is gedacht; vergaderen midden in de natuur, gezond eten en drinken en aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen”. Wij vragen Bob hoe belangrijk meetings zijn voor zijn hotel: ”Erg belangrijk, met name de meerdaagse. Een bekend gezegde in de hotelbranche: “A room not sold, is a room lost forever. Uiteraard geldt dit ook voor onze vergaderzalen.

Wij proberen onze vergaderzalen elke dag te verhuren. Het aantal hotels en vergader faciliteiten is stijgende, terwijl de vraag nagenoeg hetzelfde blijft dus moet je je onderscheiden. Wij doen dat door onze professionele service, met ons team te zorgen voor het “WOW effect”. Dit uit zich in het meelopen met de gasten naar de vergaderzaal, tot het uitleggen van de audio en visuele middelen.

Service is bij ons topprioriteit. Alles kan en alles is mogelijk is onze doelstelling, wij verkopen geen nee. Onze zakelijke gasten komen voor deze service terug”. Is er veel veranderd de laatste jaren? “Online profilering wordt steeds belangrijker. Gasten reserveren veelal via internet en selecteren op prijs en beoordelingen. De vele reacties op Zoover en Booking.com geven hier blijk van. Om ook meer zakelijke boekingen te stimuleren zijn wij afgelopen periode actief met MeetingReview.

Goede beoordelingen zorgen voor meer business. After sales is hierin erg belangrijk. Wij vragen nu structureel of onze vergadergasten na afloop een beoordeling willen plaatsen op Meetingreview.com. Ook heeft Fletcher gekozen voor het MeetingReview-abonnement waardoor de bezoekers van MeetingReview nu direct ons telefoonnummer kunnen aanklikken, de link naar onze website aanklikken of een informatie-aanvraag indienen. Tsja, tegenwoordig is voor iemand die online zit 1 klik al teveel, je kan het de mensen maar beter gemakkelijk maken!”.
Ontwikkelingen bij MeetingReview
Heb je een reviewscore dan vermelden we deze op je pagina van MeetingReview. Maar wist je dat steeds meer partners kiezen om geen eigen reviewsysteem te ontwikkelen maar de reviews van MeetingReview te integreren? Het belang van je reviewscore neemt daarmee toe. De volgende websites vermelden op dit moment reviews:Staat je locatie ook op een website vermeld en wil je daar graag je reviewscore vermelden? Neem dan contact met ons op.
Nationale Meeting Award
Ronde 1 van de Nationale Meeting Award eindigt op 1-1-2017 om 0:00 uur. Op hetzelfde tijdstip zijn ook de winnaars bekend van de Publieksprijs. Om meer inzicht te krijgen in wie er genomineerd zijn hebben de organisatoren van de Nationale Meeting Award (NMA) besloten om ronde 1 gelijk te houden aan de Publieksprijs van MeetingReview. Alleen het aantal categorieën is niet 5 maar 3:

PublieksprijsNMA
Categorie SSmall
Categorie MMedium
Categorie LMedium
Categorie XLLarge
Categorie XXLLarge

Klik hier voor de actuele tussenstand van de genomineerden (minimaal 10 reviews in 2016) voor de Publieksprijs.
Artikel uitgelicht: Ben jij al klaar voor het nieuwe businessmodel?
Het is 2007 en Brian Chesky & Joe Gebbia starten met een internetplatform waar privéwoningen een slaapkamer kunnen aanbieden als overnachtingsplaats. Met behulp van de platformeconomie zijn ze in 2016 de grootse leverancier van bed&breakfast locaties in 190 landen, 34.000 steden en 1,5 miljoen slaapplaatsen. Wie had gedacht dat het idee van de Provo uit 1965 om gratis fietsen in collectief eigendom te verstrekken om de luchtverontreiniging in de binnenstad terug te dringen onder de noemer het wittefietsenplan zo vooruitstrevend was.

Waarom AirBnB zo hard is gegroeid heeft met een nieuw bedrijfsmodel te maken. Eigenlijk verschuift de wereld van de traditionele waardeketen (productie->distributie->marketing->klant) naar een platformeconomie waarin alle deelnemers vanaf de start continue waarde toevoegen.

Dus als we bij het voorbeeld van een B&B blijven werd voorheen de klant benaderd door de reclame van de locatie en wordt tegenwoordig de klant op een platform door kennis en content van andere gebruikers gevonden en vindt de klant ook jou en beoordeelt je daarna weer.

Het platform faciliteert deelnemers dus om waarde toe te voegen. Vraag en aanbod worden samengebracht en kennis wordt gedeeld om vervolgens transacties te doen. Het vertrouwen in het platform groeit omdat het speelveld transparant is en voor iedereen bereikbaar.

Meer blogs lezen over reviews of reputatiemanagement, kijk hier.