Over MeetingReview
Wat is MeetingReview?
MeetingReview is een onafhankelijke website voor het beoordelen van locaties en diensten voor meetings & events. Zowel organisatoren als de deelnemers hebben een mening over de locatie en/of diensten. MeetingReview brengt beide groepen samen in 1 onafhankelijke website. Het boekingsproces, de locatie, de zaal met de bijbehorende faciliteiten en eten & drinken kan worden beoordeeld. Ook meetingdiensten kunnen gereviewed worden. Daarnaast kunnen locaties en diensten ook reageren op de reviews en is er een reviewmethode ontwikkeld om de betrouwbaarheid optimaal te houden. MeetingReview is gevestigd in Amsterdam (Balearenlaan 66, 1060 TL) en is onderdeel van Rooomer Meeting Services (KvK 57464596, BTW 852591706B01).
Waarom MeetingReview?
Er is een scala aan locaties beschikbaar waar je kan bijeenkomen, vergaderen, opleiden, coachen, trainen en evenementen kan organiseren. Als organisator stel je eisen aan een locatie. MeetingReview helpt organisatoren bij het maken van de juiste keuze op basis van opgedane ervaringen van andere organisatoren en deelnemers die de locatie eerder hebben bezocht. Naast locaties zijn er ook diverse diensten te vinden die door de gebruiker kunnen worden beoordeeld. MeetingReview biedt een marktplaats waar je je complete meeting kan plannen op basis van klantervaringen.
Is MeetingReview gratis?
Het gebruik van het reviewmodel is gratis voor locaties en diensten (deelnemers). Ook het beheer van je pagina is gratis. Voor andere diensten worden kosten berekend. Kijk hiervoor op Adverteren.
Wat is het MeetingReview verdienmodel?
Het MeetingReview verdienmodel is gebaseerd op advertenties en aanvullende diensten. Banners, tekstlinks, leadgeneratie en affiliatiemarketing zijn onderdeel van de advertenties. Consultancy en workshops zijn onderdeel van aanvullende diensten.
Wie zijn initiatiefnemer van MeetingReview?
Initiatiefnemers van MeetingReview zijn Marco Kole en Robert Spakman. In 2013, bij het boeken van vergaderruimtes, zochten zij naar klantervaringen bij verschillende locaties en locatiesites. De zoektocht leverde niets op. Daarom besloten zij tot het opzetten van MeetingReview: organisatoren en deelnemers aan meetings kunnen onafhankelijk reviews plaatsen over locaties. Na de start van de site besloten zij al snel ook meetingdiensten toe te voegen aan het aanbod. Deze kunnen uiteraard ook gereviewed worden. Het ultieme doel van beide heren is om een marktplaats te creëren waar vraag en aanbod op een open en transparante wijze bij elkaar komen en waar je allerlei diensten kan vinden en afnemen rondom de meeting.
Meeting & review
Wat is een meeting?
Een meeting is een bijeenkomst op een locatie. Dit kan bijvoorbeeld een workshop, vergadering, presentatie, opleiding, examen, netwerkmeeting, coachgesprek, flexwerken, congres, conferentie, feest of ieder ander evenement zijn.
Wat is een meetinglocatie?
Een meetinglocatie is een locatie waar mensen elkaar ontmoeten. Dit kan zijn in het kader van flexwerken, een vergadering, een examen of een groot evenement voor 10.000 mensen. En uiteraard wat daar tussen zit.
Wat is een meetingdienst?
Een dienst die de meeting of de meetinglocatie ondersteunt. MeetingReview heeft een aantal categorieën waarin je kan zoeken naar een specifieke dienst die aan je wens voldoet.
Wat is een review?
Een review is een beoordeling van de meetinglocatie of van een meetingdienst. Een beoordeling van een meetinglocatie wordt aangeduid met een reviewscore. Een review kan door een organisator of een deelnemer van een meeting worden ingevuld. Een organisator beoordeelt het boekingsproces van de locatie. De deelnemer kan beoordelen op: de locatie, de zaal met bijbehorende faciliteiten en eten & drinken. Een review van een meetingdienst kan worden toegevoegd door de gebruiker van een dienst. Er wordt ruimte geboden voor het plaatsen van aanvullende opmerkingen bij de reviews en foto's. De locatie en dienst krijgen de mogelijkheid om te reageren op een review. Hun reactie wordt ook gepubliceerd.
Wat is een testimonial?
Een testimonial is een geschreven verklaring van een klant over iemands karakter, gedrag of kwalificaties.
Waarom wordt een Reviewcalculator gebruikt?
De reviewcalculator is ontwikkeld om weging aan te brengen in de verschillende reviews. Zo wegen oudere reviews minder zwaar in de gemiddelde reviewscore omdat de locatie of dienst inmiddels aanpassingen kan hebben gedaan in prijs, kwaliteit, catering, locatiefaciliteiten of andere aspecten van de dienstverlening. Daarnaast wegen reviews van iemand die regelmatig een review plaatst zwaarder dan iemand die 1x een review heeft geplaatst. Hoe hoger het aantal sterren van een reviewer des te hoger de weging van de reviewscore. Zie ook: Wat betekenen de sterren bij een reviewer?
Wat betekenen de sterren bij een reviewer?
Er wordt door MeetingReview een reviewcalculator gebruikt. Deze is ontwikkeld om weging aan te brengen tussen beginnende en ervaren reviewers. Door het schrijven van een review kan je sterren verdienen. Naarmate je meer sterren hebt wegen je reviews zwaarder.

Website
Wat wordt bedoeld met co-creatie?
MeetingReview is een site voor en door organisatoren van een meeting en voor en door aanbieders van locaties en diensten. Door co-creatie wordt deze site vormgegeven. Middels regelmatige enquêtes en te sparren met bezoekers van de site worden er verbeteringen doorgevoerd.
Kan ik feedback geven over de website?
Ja! We ontwikkelen MeetingReview.com in co-creatie dus waarderen je feedback. Stuur ons een e-mail met je ideeën en bevindingen. We houden je op de hoogte van de toekomstige aanpassingen.
Adverteren
Waarom staan er advertenties op MeetingReview?
MeetingReview ontvangt om de betrouwbaarheid te waarborgen geen bijdrage van de locaties, diensten of reviewers om hun positie in de weergave op de site te verbeteren. De inkomsten voor het onderhouden van de website komen uit advertenties en aanvullende diensten aan meetinglocaties en meetingdiensten.
Kan ik adverteren op MeetingReview.com?
Ja! Lees onze advertentiemogelijkheden en richtlijnen of stuur je voorstel naar support@meetingreview.com en we nemen z.s.m. contact met je op. Naast directe advertenties werken we ook samen met affiliatiepartners.
Advertentie